עם קבלת צו הכינוס יהא על החייב לשלם מידי חודש את צו התשלומים שנקבע לו בצו הכינוס וכן אחת לחודשיים יהא עליו למלא דו"ח הכנסות והוצאות. דו"ח הכנסות והוצאות הינו דו"ח שבו מעדכן למעשה החייב את המנהל המיוחד (שהוא שליחו של בית המשפט) ואת כונס הנכסים בדבר ההכנסות בחודשי הדיווח וכן ההוצאות. לדו"ח ( הערוך בטופס מיוחד ) יש לצרף אסמכתאות בנוגע לכל נתון שמוזן בדו"ח. יש לזכור כי אי מילוי דוחות ו/או אי תשלום צו התשלומים עלול לגרור את ביטולו של ההליך. למעשה חייב אשר אינו משלם ו/או אינו מדווח למעשה מנצל לרעה את ההגנה שניתנת לו במסגרת ההליך. יש אף לזכור כי בבוא היום בו ירצה החייב לקבל הפטר מחובותיו בית המשפט יבחן את התנהלותו של החייב בהליך. על מנת להגדיל את הסיכויים לקבלת הפטר, עדיף להגיע עם "גיליון נקי".
הגבלות על חייב בתקופת הליכי פשיטת רגל
עם מתן צו הכינוס יוטלו על החייב המגבלות הבאות:
- החייב לא יוכל להחזיק כרטיס אשראי.
2. החייב יעוכב יציאה מהארץ ( יש להפקיד דרכון במשרדי כונס הנכסים ).
3. איסור על הקמת חברה ו/או להיות בעל עניין בתאגיד.
4. החייב יוכרז כלקוח מוגבל מיוחד ברשומות בנק ישראל.
קביעת מועד להכרזה על פשיטת רגל ומועד קבלת צו הפטר:
בעקבות הרפורמה החדשה בהליכי פשיטת רגל – המנהל המיוחד, יכין, תוך תקופה של 18 חודשים, תוכנית כלכלית מסודרת וברורה לפירעון שאמורה להימשך בין 3-4 שנים. התוכנית הכלכלית הינה מעין "הסדר חוב" שבה יקבע כמה ישלם החייב מידי חודש לטובת נושיו וכן משך התקופה וכן את מימוש נכסיו של החייב.
הרפורמה החדשה באה לפתור את חוסר הודאות של החייב והנושים מההליך, שנמשך למשך שנים ללא כל אופק, ויצירת מוטיבציה לחייב, שיידע מראש, מה המחיר שיצטרך לשלם ומתי תסתיים תקופת פשיטת הרגל, ובכך לשתף פעולה ולעמוד בכל הדרישות.